Subota, 11 svibnja, 2024

Recept za putar kiflice koje su dobrodošle na svakom slavlju

Podijeli

Za onaj poznati okus putar kiflica ne morate do pekarnice, jer u svega nekoliko koraka još bolje možete napraviti u svom domu. Savršene su za druženja s obitelji i prijateljima, a priprema je doista brza i jednostavna.

Putar kiflice – sastojci:

    650 g glatkog brašna
    250 ml mlijeka
    100 g maslaca
    100 g šećera
    Pola kockice svježeg kvasca ili jedan paket suhog kvasca
    1 jaje
    50 ml mlake vode
    1 žličica soli

Za premaz:

    2 žlice gladnog mlijeka
    1 žumanjak

Putar kiflice – priprema:

1. Otopiti maslac u toplom mlijeku, a kvasac staviti u toplu vodu.
2. Odmah pomiješati brašno, šećer, sol, jaje, vodu s kvascem i mlijeko s maslacem.
3. Mutiti mikserom dok se sastojci se sjedine, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.
4. Pokrijte krpom i ostavite sa strane najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
5. Premijesiti i podijeliti tijesto na 14 loptica. Razvući svaku lopticu na krug veličine 15 cm pa ih zarolati – poput sarme, s krajevima unutra. Odozgo zasjeći nožem.
6. Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva.
7. Premazati mješavinom mlijeka i žumanjka pa peći oko 15 minuta.

Ove su kiflice veliki hit na profilu blogerice Biljane Samardžić, a pratitelji na njezinom profilu na Instagramu napominju da je ovo recept koji se jednostavno mora probati te da se žute poput dukata.

Pročitaj više

Lokalne vijesti