Čokoladnim kolačima teško je odoljeti, a pogotovo kada pronađete jednostavan recept. Ovaj kolač priprema se na šalice i sočniji je od klasičnog browniesa.
Sastojci:
2 jaja
2 šalice (od 2 dl) naribanih jabuka ili mrkve
1 šalica šećera
1 šalica griza
1 šalica mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
1 šalica mlijeka
0,5 šalice ulja
1 žlica kakaa
1 vrećica praška za pecivo
Za glazuru:
100 g čokolade
70 g maslaca
Priprema:
Jaja dobro umutiti sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje i kakao, pa sve dobro sjediniti. Zatim dodati naribane jabuke (ili mrkvu), orahe, griz, prašak za pecivo i sve lagano promiješati da se sastojci povežu.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30-40 minuta (ovisno o veličini kalupa).
Topao kolač prelijte glazurom od maslaca i čokolade, koje ste prethodno otopili na pari.