Subota, 28 rujna, 2024

Framaši Busovače u humanitarnoj akciji uz pomoć udruge “Dar srca”

Podijeli

Frama Busovača se već dugi niz godina rado odaziva pozivu na sudjelovanje u volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”. I ove godine prijavili su se na akciju sa željom da pomognu starijim i nemoćnim osobama u njihovom gradu zajedno s Udrugom “Dar srca”.

Ova akcija, koja potiče mlade na nesebično djelovanje, ujedinila je framaše u plemenitom cilju – pomaganju u izgradnji doma za siromašne, bolesne i nezbrinute osobe na području Busovače. Tijekom prvog dana akcije, mladi su pomagali u slaganju građevinskog materijala koji će biti korišten za izgradnju doma za nezbrinute, siromašne i bolesne sugrađane, javlja mrežna stranica NCM-a.

Povodom nadolazeće proslave Svetog Franje, framaši Busovače, uz podršku Udruge “Dar srca”, pripremaju još jednu humanitarnu akciju. Ove godine odlučili su posjetiti stare i bolesne osobe u župi kako bi im donijeli pakete pomoći i pružili podršku kroz razgovor i druženje.

Pripreme za ovu aktivnost odvijati će se kroz volontersku akciju 72 sata bez kompromisa, a posjete su planirane za sljedeći tjedan, kada se obilježava blagdan Svetog Franje. Ovim činom framaši žele pokazati da stariji i bolesni nisu zaboravljeni te da su i dalje važan dio zajednice.

Ova akcija predstavlja još jedan način na koji Frama Busovača aktivno živi franjevačke vrijednosti, donoseći radost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Izvor: ARTinfo

Tabela sadržaja

Pročitaj više

Lokalne vijesti