Petak, 20 rujna, 2024

Irfan Peljto sudi Ligu prvaka, a u BiH suspendiran na šest utakmica

Podijeli

Bh. sudac Irfan Peljto u srijedu navečer će suditi utakmicu Lige prvaka između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda, a danas je dospio u središe pozornosti svih domaćih, ali i brojnih regionalnih medija.

Naime, Peljto je suspendiran u domaćem prvenstvu na šest utakmica zbog grešaka u derbiju između mostarskog Zrinjskog i banjalučkog Borca (1:1).

Kako su srijedu priopćili iz Nogometnog saveza BiH, Odbor za suce i suđenje je Peljtu kaznio nakon analize utakmice igrane u Mostaru prošloga vikenda.

Peljto je prema analizi pogriješio u tri situacije. U 25. minuti nije dosudio jedanaesterac za Borac, a već u sljedećm napadu Zrinjski je postigao pogodak nakon prekršaja nad braničem Borca.

U sudačkoj nadoknadi Zrinjski je oštećen za nedosuđeni jedanesterac. Na šest utakmica kažnjeni su i njegovi pomoćnici, kao i sudci iz VAR sobe koji se nisu oglasili nakon spornih situacija, piše Klix.ba.

Unatoč tome, Peljto će večeras u prvom kolu Lige prvaka dijeliti pravdu na susretu između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda.

Upravo je to izazvalo pozornost brojnih regionalnih medija koji su se danas raspisali o ovoj neobičnoj situacija gdje je jedan sudac suspendiran u domaćem prvenstvu, a u isto vrijeme ima veliko povjerenje UEFA-e koja ga redovno delegira za važne utakmice.

Pročitaj više

Lokalne vijesti