Četvrtak, 19 rujna, 2024

Kriminalci iz Zenice i Sarajeva uhićeni u Mostaru zahvaljujući građanima

Podijeli

U proteklim danima MUP-u HNŽ-a se obratio određeni broj građana grada Mostara, točnije iz Ulice dr. Aante Starčevića, koji su prijavili sumnjivo ponašanje i kretanje njima nepoznatih osoba u spomenutoj ulici.

Provjeravajući navode iz prijava građana policijski službenici SKP MUP HNŽ-a su u razdoblju između 15. i 16. rujna 2024. godine identificirali tri muške osobe koje su odgovarale opisu iz prijava građana i to A.A. (1978.) iz Zenice za kojeg je utvrđeno da su za istim raspisane dvije centralne potrage, od kojih je jedna za izdržavanje kazne zatvora, A.A. (1990.) također iz Zenice, te A.M. (1983.) iz Sarajeva.

Sve tri osobe su od ranije evidentirani kao počinitelji i povratnici u činjenju različitih kaznenih, pored ovoga evidentirani su i kontakti ovih osoba s drugim osobama s područja Mostara i Sarajeva, a koje se tretiraju kao sigurnosno zanimljive osobe.

Također, ovom prilikom pronađeni su stan i vozilo koje su koristile ove osobe.

Postupajući po Usmenoj naredbi za pretres Općinskog suda u Mostaru policijski službenici SKP MUP-a HNŽ-a su ovom prilikom izvršili pretres stana i vozila kojeg su koristile spomenute osobe i ovom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli sljedeće stvari: dvije automatske puške s pripadajućim okvirima i streljivom, jedan pištolj (airsoft), više potkapa, kacigamaski za lice, rukavica, razni alati za vršenje provalaometač signala, kao i alat za otključavanje vozila, te druga oprema i sredstava pogodna za vršenje kaznenih djela teška krađa i sl.

Dok je kod A.A. (1990.) prilikom kontrole i legitimiranja pronađena i privremeno oduzeta vozačka dozvola Republike Hrvatske za koju se sumnja da je najvjerojatnije krivotvorena.

S događajem je upoznat postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ-a u Mostaru.

Ovom prilikom želimo se iskreno zahvaliti građanima Mostara na suradnji i pozivamo druge građane Mostara i HNŽ-a da na ovakav vid suradnje s policijom, a sve u cilju zaštite života i imovine građana Mostara i HNŽ-a, priopćeno je u ponedjeljak navečer iz MUP-a HNŽ-a.

Izvor: Jabuka.tv

Pročitaj više

Lokalne vijesti