Četvrtak, 19 rujna, 2024

Oglasio se MUP ZDK o navijačkim neredima kod Lašve: “Poznat identitet privedenih navijača”

Podijeli

Sinoć se oko 19:00 sati u mjestu Lašva dogodio navijački sukob grupa Hordi zla i Škripara. Riječ je o navijačima FK Sarajevo i NK Široki Brijeg. Kako je CH već pisala, pripadnici Hordi zla su napravile sačekušu Škriparima, uslijedio je napad, a srećom, izbjegnute su teže posljedice.

Za Crnu Hroniku portparol MUP-a ZDK Samir Valentić potvrdio da je devet osoba lišeno slobode.

“U mjestu Lašva su od strane pripadnika Hordi zla izvršena krivična djela “Nasilničko ponašanje” i “Oštećenje tuđe stvari”. Oni su upotrebom drvenih palica, suzavaca i kamenja oštetili jedno putničko motorno vozilo i jedan autobus”, rekao nam je Valentić.

O cijelom nemilom događaju oglasili su se iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Dana 15. 9. 2024. godine, u 19,00 sati, u mjestu Lašva, od strane navijačke grupe “Horde zla” (FK Sarajevo) izvršena su krivična djela “Nasilničko ponašanje” i “Oštećenje tuđe stvari” nad navijačkom grupom “Škripari” (NK Široki Brijeg). Tom prilikom došlo je do upotrebe drvenih palica, kamenica, suzavaca i baklji, uslijed čega je oštećen autobus s navijačima, kao i jedno putničko motorno vozilo, nakon čega se vozači autobusa i putničkog vozila udaljavaju u pravcu Viteza, gdje su od strane policijskih službenika Policijskih stanica Busovača i Vitez dokumentirala oštećenja na istim.

Na mjestu događaja, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, slobode su lišena lica:

  1. A.A.M. (2005),
  2. A.H. (2002),
  3. B.N. (1999),
  4. H.Dž. (2004),
  5. L.S. (2005),
  6. Č.T. (2006), te tri maloljetna lica
  7. E.P. (2008),
  8. A.E. (2008) i
  9. Č.E. (2007) svi iz Sarajeva.

Navedena lica su zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, te će nad istim biti provedena kriminalistička obrada.

Na licu mjesta pomenutog događaja izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Izvor: Centralna.ba

Tabela sadržaja

Pročitaj više

Lokalne vijesti