Subota, 28 rujna, 2024

Unapređenje infrastrukture u BiH: Dionica Ozimica – Poprikuše čeka izvođača radova

Podijeli

Zeničko-dobojski kanton jedno je veliko gradilište kada se govori o gradnji autoceste. Međutim, jedna vrlo značajna dionica od 12,8 kilometara još uvijek nema izvođača radova, a radi se o dionici Ozimica – Poprikuše dužine blizu 13 kilometara.

Dionica Ozimica – Poprikuše smještena je na području Općine Žepče i jedina je dionica u Zeničko-dobojskom kantonu gdje se još uvijek ne izvode radovi na izgradnji dionice koja vodi od Zenice do Doboja, odnosno, autoceste u Republici Srpskoj koja vodi do granice s Hrvatskom.

Idejni i glavni projekt Autoceste FBiH predstavile su još prije godinu dana, nakon čega se krenulo s eksproprijacijom zemljišta, koje je, kako Klix.ba saznaje, završeno te bi uskoro trebale biti dobivene sve potrebne dozvole za pripremne radove.

Radi se o vrlo značajnoj dionici autoputa koja povezuje radove od Zenice do Žepča te one radove koji se izvode od Žepča prema Tešnju, s obzirom da se dionica nalazi između dviju već spomenutih.

U narednim mjesecima trebalo bi uslijediti i potpisivanje ugovora s izvođačem radova, a kako Klix.ba saznaje, radovi bi trebali započeti do kraja godine s obzirom na rok izvođenja radova i puštanja dionice u promet.

Procijenjena vrijednost radova i nadzora na ovoj dionici prema informacijama JP Autocesta FBiH iznosi 664.982.200 KM, a sredstva u iznosu od 340 milijuna eura osigurana su od Europske investicijske banke.

Pročitaj više

Lokalne vijesti