Subota, 28 rujna, 2024

ŽUPNE OBAVIJESTI ŽUPE BUSOVAČA 12. nedjelja kroz godinu, 23. 6. 2024.

Podijeli

1. Danas je 12. nedjelja kroz godinu. Mise su redovito. Uočnica je proslave Svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju.

2. Sutra je svetkovina Sveti Ivan Krstitelj. Hodočasti se u Podmilačje i u Kraljevu Sutjesku. Mise u našoj župi bit će jutarnja 08:00 i večernja 18:00h.

3. U utorak je pobožnost sv. Anti. Također, pod večernjom misom bit će obred primanja i zavjetovanja članova Franjevačkog svjetovnog reda. Pozivamo vas da dođete i sudjelujete s njima u ovoj proslavi i da čujete svi nešto o Franjevačkom svjetovnom redu.

4. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim.

5. U subotu je svetkovina sv. Petra i Pavla, apostola. U Brajkovićima je patron župe. U katedrali je svećeničko ređenje, za svećenika se redi naš župljanin fra Danijel Lukić. Kod nas su mise: rana u 8:00 i večernja u 18:00.

6. Iduća nedjelja je 13. nedjelja kroz godinu. Mise su: 8:00 rana, 9:30 đačka i Čep, 11:00 pučka i Bare; i 18:00 večernja.

7. Ženidbeni navještaji: U ime Božje ženi se: (1) Dejan Lukin, sin Ivice i Dragice r. Rajić iz Busovače i uzima Marinu Ilić, kćer Željka i Anđe r. Grbeša iz Kiseljaka; (2) Marin Ivančić, sin Darke i Suzane r. Tomić iz Busovače, i uzima Veroniku Puljić, kćer Vinka i Snježane r. Martinović iz Busovače – Kaonik; (3) Marijo Slišković, sin Smiljana i Biljane r. Tuka iz Kiseljaka, i uzima Pamelu Smoljo, kćer Franje i Svjetlane r. Pušelja iz Busovače – Buselji; (4) Nenad Šimić, sin Ante i Janje r. Bartulović iz Busovače – Bare, i uzima Martinu Žilić, kćer Mladena i Ljubice r. Miličević iz Konjica. Mladencima želimo sreću i Božji blagoslov.

8. Darovatelji: 200KM Katica i Nikica Katava; po 100KM Mladen (Anto) Plavčić – Šatan, Josip Marić, Franjo Šarić, Marko i Nada Batista, Ivan Čeko i Dragan Lovrić Lovre; 50€ Ivica i Ružica Kegelj, Dragan Križanac i Nikica Vukadinović i nekoliko N. N. darovatelja. Hvala svim darovateljima.

9. Pokojni: Drago Marić (1958). Pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Pročitaj više

Lokalne vijesti